Do chleba na zakwasie idealnie pasują pasty roślinne

Polecamy jedną z naszych ulubionych past:

Hummus

  • około szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 4 łyżki jasnej pasty tahini
  • kilka łyżek zimnej wody
  • 1 łyżeczkę soku z cytryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 3-4 suszone pomidory w oleju
  • odrobinę oleju by masa była gładsza
  • sól, pieprz

Składniki zmiksuj na gładką masę. Hummus jest najlepszy, gdy ma zrównoważony smak.
Smacznego!

Pogotowie Zakwasowe
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.