Zupoa rybna

Zupa rybna

Poddusić na oliwie w garnku 1 skrojoną w kosteczkę cebulę, zalać wodą, dodać włoszczyznę (można wcześniej zetrzeć na tarce) i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości, wrzucić po 10 minutach kawałki łososia ze skórą (filet) i kawałek dorsza. Pod koniec gotowania wrzucić ugotowaną czerwoną fasolkę (można z puszki).

Zetrzeć włoszczyznę jak będzie miękka, dodać kilka łyżek koncentratu pomidorowego, doprawić solą i pieprzem i sosem soyowym, na koniec obsypać obficie koperkiem. Można zagęścić odrobiną mąki orkiszowej.

Smacznego!

Pogotowie Zakwasowe
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.